Bestrijding processierups

Bestrijding van de processierups is een actief onderwerp in Nederland sinds we als land worden geteisterd door de eikenprocessierups. Vooral in de zomermaanden is de rups erg actief, wat heeft geresulteerd in een zomer waarbij de eikenprocessierups een dagelijks gespreksonderwerp werd. De eikenprocessierups heeft nog niet eerder voor zo veel overlast gezorgd. Wanneer men in aanraking komt met de brandharen van de rups, die met het blote oog niet goed te zien zijn, krijgt men vaak last van jeuk, irritatie of benauwdheid. Voor de bestrijding van de processierups kan men een processierups stofzuiger inzetten, die zeer effectief, snel en eenvoudig nesten van de rups opzuigt.

Processierups verwijderen

Om de processierups te verwijderen, is het belangrijk dat de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen worden en dat men de juiste apparatuur gebruikt. Zo is het belangrijk bij het verwijderen van de nesten dat er persoonlijke beschermingsmiddelen worden gedragen, zodat de brandharen niet met de huid in contact kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk om een industriële stofzuiger te gebruiken die gespecialiseerd is voor het opzuigen van eikenprocessierupsen. De processierups zuiger van Dustbuddy is zeer geschikt voor het achter elkaar wegzuigen van rupsen, de nesten en de achtergebleven brandharen!

Processierups stofzuiger

De processierups stofzuiger van Dustbuddy is werkzaam op 230 Volt, heeft 2 krachtige bypass motoren en is naast een patroonfilter in stofklasse M uitgerust met een HEPA H14 veiligheidsfilter. Dit HEPA H14 veiligheidsfilter zorgt ervoor dat de processierups brandharen veilig gefilterd worden, zonder dat ze opnieuw de lucht in worden geblazen. Hierdoor wordt het ongemak tot een minimum beperkt.

Opgezogen nesten komen terecht in een puinzak in de vuilcontainer. Wanneer de puinzak volgezogen is, kan deze eenvoudig verwisseld worden voor een nieuwe door de vuilcontainer onder de machinebody weg te rijden en de volle zak af te knopen en te verwisselen. Vervolgens dient de vuilcontainer teruggeplaatst te worden, waarna men direct verder kan met het opzuigen van eikenprocessierups nesten.

Stofzuiger mee in de hoogwerker

Naast de gunstige prijs voor een industriële stofzuiger geschikt voor het verwijderen van processierups nesten, heeft deze machine zeer gunstige afmetingen die het mogelijk maken om de stofzuiger te positioneren in de hoogwerker. Dit heeft als grote voordeel dat er bijna geen tijdverlies ontstaat tijdens het verwisselen van de puinzakken, omdat de hoogwerker niet eerst naar de grond gebracht hoeft te worden.

Startklaar

Wanneer u de processierups stofzuiger van Dustbuddy bestelt, wordt deze volledig startklaar geleverd. Dit betekent dat de stofzuiger is uitgerust met de benodigde machinekoppeling, een zakhouderring, 5 meter zuigslang met diameter 50 mm (optioneel te verlengen met 5 meter) en een PVC buis van 2 meter, zodat de processierups nesten veilig uit de eikenbomen gezogen kunnen worden. Klik hier om naar het productoverzicht van de processierups stofzuigers te gaan!

Voor bestellingen op voorraad geldt: vandaag vóór 13.00 uur besteld, morgen gratis bezorgd. U kunt meteen aan de slag met het bestrijden van de processierups!   

 

© 2017 - 2024 Dustbuddy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel